Polityka Prywatności

Szanowny kliencie, mając na uwadze twoje prawo do prywatności, z dniem 25 maja wprowadzamy zmiany w Polityce Prywatności sklepu Ulotkowo.pl Zmiany te są spowodowane wejściem w życie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych znane jako RODO), i dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie poniższą informację:

  1. Administratorem Twoich danych znajdujących się w naszej bazie danych jest firma Betmor sp z o.o. , 61-003 Poznań, ul. Chlebowa 16 NIP7822680272, oraz Betmor-Poligrafia s.c. Beata Kostrzewa Waldemar Kostrzewa, ul. Chlebowa 16 61-003 Poznań NIIP 972 112 30 97,tel 61 654 06 80, e-mail: betmor@betmor.pl
  2. Jakie dane zbieramy W trakcie procesu zakładania konta i składania zamówienia na stronie ulotkowo.pl prosimy Ciebie o podanie adresu e-mail, imię i nazwisko, nazwa firmy, adres wysyłkowy, numer telefonu oraz dane do faktury.
  3. Jak wykorzystujemy Twoje dane? a/ Obsługa klientów i realizacja zleceń Przekazane przez Ciebie dane osobowe wykorzystujemy w procesie realizacji zlecenia, dlatego też czasami dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom świadczącym usługi kurierskie, operatorom transakcji płatniczych, wyspecjalizowanym podmiotom wspomagającym nas przy realizacji zadań, firmom windykacyjnym, i innym podmiotom w związku z dochodzeniem roszczeń.,. W procesie produkcyjnym dostęp do twoich danych jest utrudniony, zlecenie jest bowiem realizowane pod numerem produkcyjnym. Dane osobowe wykorzystywane są również do prowadzenia księgowości, rozliczeń finansowych. b/ Cele marketingowe

Twoje dane wykorzystujemy również w celach marketingowych, W ramach tej działalności zbieramy dane w trakcie realizacji zleceń, ale również przy pomocy formularzy kontaktowych, poprzez wysyłane do nas emaile z zapytaniami handlowymi,. Zawsze w trakcie procesu rejestracji na stronie sklepu ulotkowo.pl prosimy o udzielenie zgody na przetwarzanie danych osobowych, co stanowić ma podstawę prawną dalszego przetwarzania zlecenia. Dane w ramach tego celu przetwarzamy do czasu, kiedy nie wyrazisz woli, żebyśmy przestali je przetwarzać. Możesz to zrobić w każdej chwili przesyłając email na adres biuro@ulotkowo.pl. Celem przetwarzania danych w ramach tej działalności jest informowanie np. poprzez naszego newslettera o nowościach w naszej ofercie, o aktualnych promocjach, rabatach i konkursach organizowanych przez administratora, prowadzenie komunikacji marketingowej i sprzedażowej na temat naszych produktów i usług. Przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych odbywa się wyłącznie, jeżeli wyrazisz zgodę na takie działania w trakcie procesu rejestracji, czy też później. Dane te wykorzystujemy wyłącznie na nasze potrzeby, nie mogą być przekazywane osobom trzecim w celu organizowanych przez nich własnych działań marketingowych.

  1. Przekazywanie danych

Twoje dane udostępniamy jedynie podmiotom współpracującym z nami na etapie realizacji zamówionych zleceń, platformie obsługującej transakcje płatnicze, firmie prowadzącej dla nas usługi księgowe, podmiotom realizującym usługi kurierskie. Z wszystkimi firmami zawarte są umowy o współpracy. Zapewniamy, że w każdym przypadku udostępnienie lub przekazanie danych osobowych do przetwarzania odbywa się w oparciu o stosowną umowę. Usługi kurierskie realizuje dla nas : DPD Polska sp z o.o., ul. Mineralna 15 02-274 Warszawa,

  1. Przechowywanie danych

Twoje dane są przechowywane przez okres konieczny dla realizacji zleceń, ponadto są przechowywane po realizacji zleceń w celach marketingowo-promocyjnych a także w czasie koniecznym do wywiązania się przez Administratora z prawnego obowiązku wymagającego przetwarzania danych na mocy przepisów prawa.

  1. Pliki cookies W trakcie odwiedzin na naszej stronie zbierane automatycznie są następujące dane użytkowników: adres IP, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, nazwa domeny, z której użytkownik wchodzi na naszą stronę. Do tego celu służą pliki cookies. Poprzez pliki „cookies” rozumiemy dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Przed skorzystaniem z naszej strony, zawsze prosimy o wyrażenie zgody na działanie plików cookies. Wykorzystujemy je do generowania statystyk odwiedzin naszej strony, w celach marketingowych i do podnoszenia jakości obsługi naszego serwisu internetowego.
  2. Twoje prawa Zgodnie z obowiązującymi przepisami masz prawo do żądania od nas dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, cofnięcia zgody, ograniczenia przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych, prawo do zgłoszenia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych   Osobowych w Warszawie. Szczegółowe informację odnośnie skarg są dostępne na stronie www.giodo.gov.pl. Jeżeli chcesz skorzystać z przysługującego Tobie prawa prosimy o kontakt na adres e-mail: biuro @ulotkowo.pl

 

Projekty, które Państwo zamawiają u nas są częścią składową zamówienia na realizację druku zamówionego produktu. Prawa autorskie do porojektów posiada nasza firma i ich przekazanie jest możliwe ale za dodatkową opłatą. Złożenie zamówienia jest jednoznaczne ze zgodą Zamawiającego na przechowywanie i przetwarzanie jego danych osobowych w celach marketingowych przez Betmor-Poligrafia s.c. zgodnie z zapisami Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.). Wszelkie dane podane przez Zamawiającego nie mogą być udostępniane innym podmiotom bez jego wiedzy i zgody. Zamawiający składając zamówienie potwierdza, iż udostępniając Drukarni Betmor-Poligrafia poprzez portal internetowy Ulotkowo.pl materiały potrzebne do realizacji zlecenia nie narusza postanowień Ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.). Wszelką odpowiedzialność za niezgodność przekazanych materiałów z podaną ustawą ponosi Zamawiający.
Administratorem danych jest Drukarnia Betmor-Poligrafia, mająca swoją siedzibę w Poznaniu, ul. Chlebowa 16. Administrator danych poddaje je archiwizacji w celach księgowych oraz marketingowych i ma prawo do usunięcia tych danych osobowych bez obowiązku uprzedniego informowania Zamawiającego. Dane wprowadzone przez zamawiającego w systemie Ulotkowo.pl można zmienić zgłaszając pisemną prośbę na adres biuro@ulotkowo.pl

Nie możesz znaleźć interesującego

Cię produktu?

Napisz do nas, pomożemy!

biuro@ulotkowo.pl

61 654 06 86